Skip to content

Geboorte

Toen ik van mijn tweede kindje beviel, gaf ik mijn man de opdracht: “Vergeet geen foto’s te trekken.” Na veel zeuren en zagen wou hij uiteindelijk voor fotograaf spelen. Hij vond het maar niets foto’s trekken terwijl ik aan het bevallen was. Ik stompte zijn gsm in zijn handen en tussen de gynaecoloog en mij hoorde ik zijn gsm op “burst” functie afgaan.
Geen idee wat hij aan het fotograferen was, maar tussen het mee puffen en aanmoedigen trok hij wat ik wilde vastleggen.

Ik ben 100% overtuigd dat er nog meer mama’s zijn die deze situatie herkennen. Daarom wil ik toekomstige papa’s helpen bij deze “opdracht”. Zo kunnen ook papa’s zich volledig focussen op de komst van hun zoon of dochter.

Een fotoreportage van een geboorte is zeer uitgebreid. Vanaf de arbeid tot enkele uren na de geboorte volg ik onopvallend mee. Ik maak in foto’s jullie geboorteverhaal, alles zoals het is. Het vastleggen van emoties en sfeer primeert. Op verzoek worden bepaalde beelden onopvallend gemaakt of niet herkenbaar…
Deze verzoeken bespreek ik onder anderen graag met jullie op voorhand. Net zoals bij een gynaecoloog of vroedvrouw is het belangrijk dat jullie een “klik” hebben met mij. We bespreken jullie verwachtingen, bekijken de mogelijkheden en bewaken jullie grenzen. Na dit vrijblijvende gesprek overleggen jullie samen als koppel of jullie mij bij de geboorte willen. Wanneer jullie met mij in zee gaan, sta ik vanaf de laatste weken 24/24 voor jullie paraat.

Samen leggen we deze wonderlijke gebeurtenis vast op foto en kan papa ten volle genieten van het moment waarop jullie kindje geboren wordt. (Zonder aan zijn Gsm of scherpstelpunt te denken.)

error: Content is protected !!