Skip to content

Wie ben ik?

Mijn naam is Baci Lauwers. Ik ben mama van drie kids: Tobe, Celle en Diete. Ik woon met mijn gezin in Westerlo. Ik ben een echte spring-in’t-veld, geen uitdaging is mij te groot. Ik kan als enthousiaste, spontane en creatieve duizendpoot dansen in de regen.

In 2009 studeerde ik af als leerkracht buitengewoon onderwijs. Al snel merkte ik dat ik toch iets meer wilde zijn dan een klasleerkracht.

Ik behaalde een postgraduaat autisme en schoolde mij bij in gedragsproblemen. Zelfs een diploma kindercoaching mocht hier niet ontbreken. Nu werk ik in een ondersteuningsnetwerk. Ik ga leerlingen met autisme en gedragsproblemen ondersteunen in het gewoon onderwijs.

Mijn foto-avontuur begon bij het aankopen van een basisspiegelreflexcamera. Hoe werkt zo’n ding? Waarvoor dienen al die knopjes?
Ik startte met avondschool fotografie. Een nieuwe hobby was geboren. Communiefoto’s, familieshoots, A day in our life, …
Ik kreeg snel de smaak te pakken. Mijn kids daarentegen verstoppen zich (nog steeds) wanneer dat fototoestel boven komt.

In 2018 trouwde mijn man en ik. Een feest met alles erop en eraan. Natuurlijk kwam er ook een professionele fotograaf onze dag op foto vastleggen. Zoals elk pasgetrouwd koppel keken wij erg uit naar het ontvangen van de fotoreportage. Tot onze grote verbazing vielen de foto’s erg tegen. Onscherp was zelfs een understatement. Tussen de furie en de tranen stelde ik voor mezelf een doel op: binnen het jaar een trouw fotograferen. Weer schoolde ik bij, volgde ik workshops, investeerde ik in mijn eigen kunnen… De zomer nadien vond ik een koppeltje dat in mij geloofde. Ze vertrouwden het vastleggen van hun dag volledig aan mij toe. Met trots leverde ik dan ook enkele weken later een mooie, fantastische fotoreportage af. De huwelijksreportage-bal begon te rollen.

Zoals elke fotograaf bleven de uitdagingen komen.
Ik stelde elke keer opnieuw een ander doel voor ogen:

 Ik toverde “onze” zolder om tot fotostudio.
 Ik shootte mijn eerste newborn.
 Een Bday-shoot mocht ook niet ontbreken in mijn portfolio.
 Smashen.
 Workshops bij bekende fotografen.
 Ik kocht nieuw en beter apparatuur.
 Mijn portfolio een multiculturele boost geven.
 Werken als freelancer.
 Shooten met een vaste videograaf.
 Werken als vrijwilliger bij Boven De Wolken. (Hier ben ik trouwens supertrots op!)

boven-de-wolken-logo

Op mijn Bucketlist:

 Wie neemt mij mee naar een trouwfeest in het buitenland?
 Lukt het om fotografie te verwerken in kindercoachsessies?

Doorheen de jaren leerde ik:
 parfum spuiten op mijn haar.
 nieuwe recepten kennen en koken.
 West-Vlaamse accenten ontrafelen.
 Spontane lachen naar boven halen door opdrachtjes te geven als:
“Fluister op een sensuele manier het ABC in het oor van uw kersverse vrouw.”
 Een babyshusher kennen.
 Te blijven investeren in mijn kunnen.
 Me comfortabel te voelen in oncomfortabele situaties.
 …

Maar vooral leerde ik enkele fantastische mensen kennen! Mensen die in mij geloofden.

Die mij kansen gaven om een portfolio op te bouwen, die meer vriend werden als “model”.

Als laatste wil ik nog even mijn trouwe fans bedanken:

Mijn mama, omdat ze gelooft in mijn dromen en klaar staat met raad en daad. Ook wanneer ik het soms niet wil horen.
Mijn ventje, omdat hij alle uren weg tolereert en mij graag ziet ook al ben ik soms meer weg dan thuis.
Mijn kids, omdat thuiskomen altijd gepaard gaat met lachen, knuffels en kusjes.

Ik-jij-hij-hij en zij, WIJ samen.

error: Content is protected !!